Derniéra Blanka

Žijeme ve velmi stabilní zemi. Posledních dvacet let jsou v jejím čele ti samí lidé, kteří v potu tváře schvalují jednu účinnou reformu za druhou, až jejich dobrácké hlavy padají únavou. To dobré z minulého režimu se uchovalo, jako například Stromovka, stadion Sparta, metro… plus se zavádí spousta novot jako třeba open card, open space.…. Všeho máme dost – včera jsem šla v hypermarketu asi čtvrt hodiny jen kolem krabic s mlékem! Dopravní prostředky jsou plné nevděčných občanů, kteří si jen tak nalehko jezdí sem a tam s narvanýma igelitkama a to i v noci, ale tváří se jako mučedníci! Je tolik pracovních příležitostí, že většina lidí má tři zaměstnání. Že lidé prožívají stres? Nařizuje nám snad někdo, abychom chodili na poštu ve stresu?
Na kulturu už se z luxusu vůbec nechodí, a tak mě napadlo, že bychom mohli zrušit divadla a z prázdných sálů udělat „přípravny“ pro budoucí politiky, abychom jim ulehčili vstup do politického světa.
V divadle Komedie by si každý tak nějak načrtl svůj volební program, v divadle Radka Brzobohatého by se naučili mít správný vztah k penězům a v divadle „Na prádle“ s nimi správně zacházet.
V divadle ABC by se noví poslanci učili brilantním vyjadřovacím schopnostem. Ve Švandově divadle vymýšlet zákony a ve „Strašnickém“ a v „Řeznické“ je prosazovat. „Pod Palmovkou“ by pak trávili dlouhodobou dovolenou.
No a nakonec by se přesunuli do tunelu Blanka, kam by jezdili čerpat inspiraci pro svůj první politický tah, aby se naše životní úroveň pokud možno neměnila.